pestideacvariu
744 poze   5400 vizite

Broasca Testoasa cu tample galbene

Pui de Vanzare din acesta specie!!
Broasca ţestoasă cu tâmple galbene, Trachemys scripta scripta, face parte din familia Emydidae şi este o ţestoasă acvatică de mărime medie, care iasă la suprafaţă doar să se scalde şi în razele soarelui sau să depună ouă, după care alunecă înapoi în siguranţa apei. Provine din partea de sud-est a Statelor Unite.

Puii au 3 cm lungime şi sunt rotunzi

Carapacea lor ajunge la o lungime de 20-25 cm, fiecare solz sau scut al ei are linii subţiri şi întunecate, aranjate simetric, şi o dungă verticală lată în centru. Plastronul sau carapacea de pe burtă are culoarea galbenă, cu câte un punct mic şi neregulat verzui, pe fiecare solz anterior. Capul, coada şi membrele sunt la început verzi, pe obraz există o pată orientată vertical de culoarea galbenă şi ochii sunt verzi. Femelele îşi menţin culorile din tinereţe mai mult decât masculii, însă carapacele adulţilor, în cazul ambelor sexe, sunt în general mai închise la culoare.

Ţestoasele cu tâmple galbene sunt relativ uşor de îngrijit. Au nevoie de un bazin încălzit corespunzător şi suficient de mare ca să poată să stea la soare şi să înoate. Aceste broscuţe sunt omnivore, ceea ce înseamnă că mănâncă atât plante, cât şi animale. Puii sunt deseori insectivore, dar mănâncă şi carne sau verdeţuri, adulţii au tendinţa de a deveni predominant erbivori. Ei au nevoie de o dietă echilibrată, formată din materie verde (plante de heleşteu, lăptucă, andivă, frunze de conopidă) şi proteine animale (pelete de păstrăv, peşte-pisică, sau altele).

Nu trebuie să uităm de bacteria Salmonella, este indicat să vă spălaţi bine pe mâini după ce aţi atins aceste broscuţe, şi nu trebuie să uităm că ţestoasele pot să muşte şi câteodată chiar o fac. Mandibulele lor sunt ascuţite şi au fălci puternice, deci trebuie să fiţi atenţi când atingeţi sau hrăniţi aceste ţestoase.

Durata lor medie de viaţă este de aproximativ 40 de ani.
IMG_0811
IMG_0811
IMG_0812
IMG_0812
IMG_0810
IMG_0810


Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.